Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна двигател??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна двигател??

Предполагам че има вече писано по този въпрос но аз искам да питам за мнение Искам да си сменя двигателя на 145 цата в момента съм с 1.3 боксер.Искам по мощен поне 120 кс.Искам компетентно мнение от някой койтознае за какво става на въпрос и по точно колко горе долу ще струва цялата работа? да преценя дали има смисъл.Посъветвай те ме какъв двигател да търся най добре?Бях се спрял на 2.5 или 3.0 от 166 ца но може и друг да е ако става по лесно и тн.Нямам никаква представа от тези неща затова питам ако има някой който го е правил да кажа дали си заслужава и колко пари горе долу ще струва???

Наистина има писано и то доста.
    В твоя случай най-лесно ще стане смяна с 1,7 боксер. Ако искаш друго, е просто безсмислено с твоята кола. Реално ще трябва да смениш всичко по нея, а заради едните ламарини не си заслужава. Много по-лесно и евтино е да си купиш друга с двигател какъвто искаш.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Най евтиният вариант ти е да сложиш 1.7 16в, а за целта се сменява само двигателя, генерацията и инсталацията, и може да ти излезе към 500-600лв с трудът, в зависимост от това за колко ще си купиш двигателя, всичко извън тази рамка започва от 1200+лв.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Наистина има писано и то доста.
        В твоя случай най-лесно ще стане смяна с 1,7 боксер. Ако искаш друго, е просто безсмислено с твоята кола. Реално ще трябва да смениш всичко по нея, а заради едните ламарини не си заслужава. Много по-лесно и евтино е да си купиш друга с двигател какъвто искаш.
        Затова събирам мнения но нали една здрава и по мощтна кола не струва малко затова искам да видя дали имам възможност за една такава смяна на дигател

---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Първоначално публикувано от pe6kata212 Покажи съобщение
        Най евтиният вариант ти е да сложиш 1.7 16в, а за целта се сменява само двигателя, генерацията и инсталацията, и може да ти излезе към 500-600лв с трудът, в зависимост от това за колко ще си купиш двигателя, всичко извън тази рамка започва от 1200+лв.
        Добре а нещо да кажете за този двигател 1,7?как е заслужава ли си? Аз съм с 1,3 боксер и на газ съм бая бавничък

Comment

Първоначално публикувано от zende Покажи съобщение
          Затова събирам мнения но нали една здрава и по мощтна кола не струва малко затова искам да видя дали имам възможност за една такава смяна на дигател
          То не е само като да свалиш стария и да сложиш новия. Мислил ли си за електрониката, спирачки, съединител, скорости? А кой ще ти направи смяната? Нали и трудът струва пари. Като сложиш консумативите и обслужването на новия двигател и къде е Киро на кирия
          Затва ти казваме че е по-евтино да си вземеш "спортна" готова. Те не случайно са по-скъпи.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            То не е само като да свалиш стария и да сложиш новия. Мислил ли си за електрониката, спирачки, съединител, скорости? А кой ще ти направи смяната? Нали и трудът струва пари. Като сложиш консумативите и обслужването на новия двигател и къде е Киро на кирия
            Затва ти казваме че е по-евтино да си вземеш "спортна" готова. Те не случайно са по-скъпи.
            Сигурно е така аз не искам спортна кола да се състезавам а искам по силен двигател

Comment

За да конвертираш Боксерно купе в каквото и да е било друго трябва да се сменяват магаре, рейка,макферсони,главини,скорости,инсталации,двига тел, изпускателна система и още доста неща, и нали се сещаш, че тези неща трябва да си ги купиш отделно защото не можеш да ползваш твоите.
              А що се отнася вървежа, щом до сега си карал 1.3 на газ, то 1.7 16в ще ти се стори совалка спрямо стария двигател, доста по жив и динамичен е.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

За 1,7 16в не е е като да не върви. За сравнение вървежът на 1,7 към 1,3 боксер е криво - ляво като разликата между 1,4 и 2,0 ТС. В резюме - 1,7 не само е най-доброто, но и направо си е единствено решение в случая. Ама пак ще трябва да посмениш доста неща освен двг- скорости, съединител, спирачки, изп. с-ма. Не е никак зле да ревизираш и мотора преди да го сложиш, както и сам се сещаш. Хубаво е да си направиш добре сметката преди да скачаш у дълбокото. Забрави за филмите с 2,5 и 3,0 в6.
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Ок. А какъв е варианта този 1,3 да се бадуе малко като коне?

Comment

Да знаеш за друг мотор 1.3/1.4 с 8 клапана който изкарва 90 коня?! Карай си там пък после си вземи друга

Comment

Working...
                    X